Dette er Rørvig Kirkes hjemmeside, hvor du kan læse om menighedsrådet

og de aktiviteter, der foregår i Rørvig kirke

 

Kyndelmisse med fløjtespil og fællesspisning
Torsdag, den 2. februar kl. 17.00

 

Ved gudstjenesten medvirker den dygtige, unge fløjtenist Maria Steinaa,  som er uddannet på Det kongelige danskeMusikkonservatorium. Hun vil spille en række smukke numre, som understreger midvinterens særlige stemning af både vemod og fortrøstning til, at det går mod lysere tider.

Ved Kyndelmissegudstjenesten fejrer vi Jesu fremstilling i Templet 40 dage efter  jul, hvor den gamle Simeon tager    Jesusbarnet i sin favn og forkynder, at barnet et ”et lys til åbenbaring for hedninger”. Efter gudstjenesten ind byder menighedsrådet til fællesspisning i Præstegårdens konfirmandstue.

      

 

 

Studiekreds

- Dostojevskijs ”Brødrene Karamazov”.

 

 

Vi læser den bog, som ofte er blevet kaldt ”verdens bedste roman”.

Ud over at romanen er rasende godt skrevet, byder den også læseren på et enestående indblik i Den ortodokse Kirkesuni- vers. Og måske bliver man også klogere på det, som ofte er en gåde for os i Vesten, nemlig den såkaldte ”russiske mentalitet”. Vi læser bogen i bidder og tager en fælles samtale om de temaer, vi støder på undervejs. Alle er velkomne til at være med, og  der kræves ingen særlige forudsætninger for deltagelse ud over, at man har læst det stykke i romanen, som skal gennemgås.

1. gang torsdag 12. januar kl. 16.30-18.  (Vi læser 1. del.)

2. gang torsdag 26. januar kl. 16.30-18. (Vi læser 2. del.)

3. gang torsdag 9. februar kl. 16.30-18.  (Vi læser 3. del.)

4. gang torsdag 23. februar kl. 16.30-18. (Vi læser 4. del.)

 

 Sognecafemøde

Emma Rønberg Påske

"Frederik VIII - den glemte konge"

onsdag, den 18. januar kl. 14

Frederik 8. fik kun seks år som regent og fremstår derfor som en lidt overset figur i den danske kongerække. Han var næsten altid civilklædt og lagde vægt på at være i øjenhøjde med befolkningen. Han giftede sig med Prinsesse Lovisa af Sverige-Norge, de fik otte børn, hvoraf de ældste sønner, Prins Christian (10.) og Prins Carl (Håkon 7.) blev konger af hhv. Danmark og Norge. Hans få år på tronen var bl.a. præget af Alberti-skandalen, men var ellers relativt udramatiske. Frederik 8. døde af et slagtilfælde under en ensom spadseretur i Hamborg 14. maj 1912 på vej hjem fra et kurophold. Det skete tæt på byens forlystelseskvarter, hvilket gavanledning til rygter, som gav ham et ufortjent blakket eftermæle. Emma Rønberg Paaske er uddannet historiker, har medvirket i en række programmer på DRTV og er til daglig ansat i Rigsarkivet.

 

 

Frivillige

I folkekirken er alle velkomne til at deltage i kirkens liv. Du kan deltage ved at komme til gudstjeneste om søndagen, men der er også mange andre måder at engagere sig i kirken på. 

Uanset hvor lille eller stort dit engagement er, så har det værdi for fællesskabet. I Rørvig Kirke ville det være en hjælp hvis en eller flere personer ville give en hånd med, når vi skal lave kaffe til møder, kirkekaffe el.lign.

Hvis du synes det er noget for dig, så kontakt formanden for menighedsrådet Birte Pallesen.