Provstiprojekt 2016-17

Fra Kristi Himmelfarts Dag den 25. maj til og med 31. december 2017 samler Folkekirkens Mission i Ods og Skippinge provsti ind til støtte til Mission Afrikas arbejde med at sende børn i skole i Centralafrika. I Rørvig sogn deltager vi i indsamlingen, som løber fra Kristi himmelfartsdag den 25. maj til julen 2017. Beløb kan indsættes på provstiets indsamlingskonto 0537 – 0000499013.

For hundredetusindevis af børn i Centralafrika er det at komme i skole enten en stor udfordring eller en total umulighed. Den centralafrikanske befolkning har de senere år lidt under borgerkrig, og der er fare for, at en hel generation er tabt på gulvet, fordi de ikke har lært at læse og skrive.
Tæt på halvdelen af befolkningen er under 18 år, kun hver tredje over 15 år kan læse, og manglen på lærere, undervisningsredskaber og skolebygninger er stor. Mission Afrika har derfor netop åbnet fem nye skoler i landsbyer i den vestlige del af landet og håber næste år at kunne åbne endnu fem.