Kirken under COVID 19
Myndighederne arbejder målrettet på at forsinke den markant voksende smittespredning af COVID-19 i Danmark og afbøde konsekvenserne heraf.
Gudstjenesterne i folkekirkens kirker er omfattet af regeringens beslutning om, at alle offentlige institutioners indendørs aktiviteter indstilles med øjeblikkelig virkning. Det betyder, at alle gudstjenester er aflyst frem til den 1. april 2020 [red.: senere forlænget til 14. april]. Det samme gælder undervisning af konfirmander og minikonfirmander, menighedsrådsaktiviteter i sognegårde og lignende offentlige arrangementer, hvor menighedsrådet er vært.

Kirkelige handlinger som dåb, bryllup og begravelse/bisættelse er ikke offentlige men er omfattet af forbud mod forsamling af flere end 100 mennesker indendørs [red: senere ændret til højst 10 personer inde og ude]. Folkekirkens biskopper har udsendt nærmere vejledning at agere efter til præster og menighedsråd.

Alle ansatte og medarbejdere ved folkekirkens administrationer og menighedsråd skal foreløbigt arbejde hjemmefra og kontakt må foretages pr. mail og telefon.

Det er fortsat altid muligt at tale med en præst, kontaktinformationer ligger på kirkernes hjemmesider.

Vores kirkeminister Joy Mogensen udtaler:
"I den nuværende situation vil jeg opfordre alle til at tænke kreativt i forhold til, hvordan vi som mennesker kan tænde håb hos hinanden. Ville det for eksempel være en fx mulighed at bruge nettet, de sociale medier, Skype, lokalradioen eller de gode gamle telefonkæder til at nå de danskere, som ikke kan komme i kirken, men har brug for trøst. Jeg stoler på, at de enkelte menigheder bedst ved hvad der ville give mening for deres sogn, og takker for forståelsen for, at vi er nødt til at hjælpe hinanden, især vores mest sårbare, ved at holde os fra hinanden."

Odsherred Provsti den 12. marts 2020,
Karin Bundgaard Nielsen