Velkommen til Rørvig Kirke

Du er her:   Hjem > Kirkepersonalet > Idas afskedshilsen
top
Page
Afskedshilsen
 
I 2021 er det 30 år siden, Niels og jeg i 1991 kom til Rørvig, hvor Niels begyndte med at være præst. Fra 1997 har jeg været ansat som sognepræst i Rørvig, hvor vores tre børn også er vokset op.
Fra den 1. marts 2021 går jeg på pension. Jeg ser tilbage på tredive gode og dejlige år som præst i Rørvig. På kontakten til menigheden gennem samtaler og med gudstjenester og kirkelige handlinger, og på den hyggelige kirkekaffe i våbenhuset.
I sognearbejdet har vi i årenes løb desværre måttet sige farvel til plejehjemmet i Rørvig på Møllebakken, hvor vi havde regelmæssige gudstjenester og mødte sognets ældre beboere, som ikke kunne komme til gudstjenester. Til gengæld
har jeg kunnet glæde mig over vores sognemøder, hvor sognets beboere er kommet til foredrags-og hyggeeftermiddage om for eksempel Selma Lagerlöf eller om at gøre tjeneste som orlogspræst. Vi har også haft årlige udflugter i bus som til Johannes Larsen Museet i Kerteminde, hvor vi har gjort holdt på vejen og fået kaffe og lagkage. Jeg har altid nydt samværet med sognet på vores sommerudflugter. Jeg vil også nævne, at det altid har været spændende at møde konfirmanderne, og at vi har holdt fast i traditionen med, at konfirmanderne er med til høstgudstjenesten, og at vi årligt har været på ture til Roskilde Domkirke og København og til det årlige konfirmandtræf i Roskilde Domkirke.
Af nyere tiltag i de sidste ti år kan jeg nævne vores hyggelige filmaftener i vintersæsonen i Rørvig Filmklub. Jeg vil også fremhæve besøgene af børnehaver. Børnehaverne er kommet altid glade på besøg til jul og påske, både Rørvigrødderne og børnehaver fra Nykøbing med børnehavernes pædagoger. I kirken har de hørt om orglet og om højtiderne, og i konfirmandlokalerne har de spist frokost og set en lille film om højtiderne. Det har altid været sjovt at se, at børnene har genkendt kirken og konfirmandlokalerne, når de kommer, og arrangementerne er vokset, så vi indimellem har haft op til 200 børn og voksne på besøg i kirken og præstegården på et helt år. I år til jul har vi på grund af restriktioner under smittefare fra COVID19 haft ca. halvtreds børn og voksne på besøg.
Som præst ved kirken er jeg kommet i kontakt med mange sommergæster, som kommer i kirken, og hvor mange gerne vil have deres børn døbt eller ønsker at blive viet i kirken.
Det er en god tradition, at sommergæsterne har tilknytning til Rørvig Kirke.
Jeg vil også gerne til sidst sige stor tak til menighedsrådene, jeg har samarbejdet med ved Rørvig Kirke, og som har bakket de forskellige arrangementer op. Og jeg vil gerne rette en stor tak til kirkens personale for samarbejdet i kirken.

Ida Willert

 

« forrige top næste »

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login